Maatregelen coronavirus

17-06-2020 536 keer bekeken 0 reacties

De coronamaatregelen in ons land worden langzaam afgebouwd. Staatsbosbeheer bekijkt wekelijks wat de consequenties daarvan zijn voor de toegankelijkheid van de natuur -en recreatiegebieden.

Mijd drukke gebieden en momenten

Het blijft belangrijk om elkaar de ruimte te geven. Dus mijd drukke gebieden en drukke tijdstippen en ga weg als je ziet dat het ergens lastig wordt om 1,5 meter afstand te bewaren. Blijf ook in de buurt, maak een ommetje te voet of met de fiets in je eigen omgeving en ga niet met de auto op pad.

Blijf thuis bij klachten

Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis!

Verder geldt

•Laat papieren zakdoekjes niet in de natuur achter, maar gooi die thuis in de afvalemmer.

•Houdt rekening met afsluitingen of eenrichtingverkeer op plekken waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, zoals uitkijktorens en smalle paden.

•Volg de aanwijzingen op borden en posters van de boswachters ter plekke op.

P-plaatsen gesloten

Bij grote drukte sluiten burgemeesters en veiligheidsregio's parkeerplaatsen bij natuurgebieden en bestaat de kans dat hele gebieden worden afgesloten. Houd de websites van de lokale gemeenten en de veiligheidsregio in de gaten om te zien om welke gebieden het gaat.

Gemeente Lansingerland
Gemeente Zuidplas
Veiligheidsregio Rotterdam- Rijnmond
Veiligheidsregio Hollands Midden

Activiteiten geannuleerd

Staatsbosbeheer heeft alle geplande excursies tot 1 september geannuleerd. Betaalde excursiegelden voor de periode tot 1 september worden automatisch teruggestort.

Dagkampeerterreinen

De dagkampeerterreinen zijn geopend voor fietsers, wandelaars en auto's. Ook de toiletten op dagrecreatieterreinen zijn weer open.

Pont

Veerpont ‘t Verlaat vaart i.v.m. de coronamaatregelen dit jaar niet. Voor meer informatie: https://veerponten.nl/

Routes

Het is op veel wandel-, fiets- en MTB-routes drukker dan normaal. Ook hier geldt: houd voldoende afstand, ga niet in groepen en houd rekening met andere bezoekers. Let ook op de toegangsregels op de borden bij de ingang van een gebied. Heb je geen MTB-ervaring, blijf dan weg van de mountainbikeroutes. Het risico op letsel is groot en daarmee belast je onnodig de ziekenhuizen.

Meer informatie

Zie de website van het RIVM voor het laatste nieuws en richtlijnen.

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen