Recreatieschap Rottemeren

Recreatieschap Rottemeren is een samenwerkingsverband van de gemeenten Lansingerland, Rotterdam en Zuidplas. We behartigen de belangen van de openluchtrecreatie en van natuurbescherming in het recreatiegebied Rottemeren.

Deelgebieden zijn het Hoge Bergse Bos, het Lage Bergse Bos, de Bleiswijkse Zoom, de Bleiswijkse Fles, het Nessebos, de Eendragtspolder, de Zevenhuizerplas en de Zevenhuizer Zoom. Het recreatieschap is eigenaar en verantwoordelijk voor het beheer over deze gebieden. Het schapsbestuur voert de regie.

Het Rottemerengebied heeft aantrekkelijke recreatieve trekpleisters. Ook kunnen mensen uit de omliggende wijken er heerlijk wandelen, fietsen, sporten en buiten zijn. Voor honderdduizenden mensen is het gebied van belang als recreatieplek, dagelijkse portie ‘buiten’, woonplek, werkplek, decor voor de fietsforens en als vestigingslocatie voor ondernemingen. Bovendien draagt het Rottemerengebied bij aan een gezond leefklimaat en een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor de stedelijke regio. De Rotte is uniek door zijn lange en bijzondere geschiedenis en door de unieke ligging van de Rotte in de regio en in de stad. De Rotte en de omliggende gebieden bepalen het sterke karakter van het landschap waaraan in de toekomst wordt verder gebouwd.

Kaart van de natuur- en recreatiegebieden van Recreatieschap Rottemeren

 

Cookie-instellingen